начало

Делото за плагиатство срещу Петър Илиев не тръгна заради Наталия Киселова Делото за плагиатство срещу Петър Илиев не тръгна заради Наталия Киселова

Покупка на ипотекиран (от продавача) имот

Казуси за недвижими имоти

Re: Покупка на ипотекиран (от продавача) имот

Мнениеот ianeva » 12 Фев 2009, 18:09

taen написа:"Не само, че не е малко вероятно, но се прави ежедневно и банките се съгласяват и още как /разбира се, визирам случая, в който са и изпълнени условията - кредита се погасява и прочие/"

Виждам, че си запозната, в такъв случай знаеш, че това се прави най-често за големите и сериозни клиенти на банките и въпреки - това с неухота. За масовия клиент отговора е по-скоро "не". И това си е логично - всеки иска колкото се може повече обезпечения, особено във времена на криза, когато и цените на въпросните обезпечения вървят надолу.

А за това, че няма безполезни разсъждения се съгласявам. :)

Минавам и аз на "ти", ако позволиш. :) Не крия, че точно тук визирах конкретен случай със, да го наречем, средно голям, клонящ към голям, клиент. :) Но именно с това , което пишеш, че е логично, не мога да се съглася. Щом и ти си запознат, знаеш, че при определен вид кредити банките са преобезпечени /то не са ипотеки, ЗЗ - авалирани, от управители, съдружници и т.н., особени залози, абе чудеса :D /, но тяхна крайна цел все пак е да си получат обратно парите, ведно с все лихвите и т.н. Още повече сега, когато имам причина да смятам, че свежи пари никак, ама никак не са им излишни. :). Идеята ми е, че е по-добре аз да си продавам имотите и да си им плащам вносчиците, като те дават съгласие за частично заличаване, отколкото накрая те да трябва да водят изп. дела и да продадат имотите на цена, двойно, че и тройно по-ниска от това, което биха получили, ако се работи съвместно и с разбиране. Разбира се, тук визирам ипотекарни длъжници, които искат да изпълняват задълженията си, не говоря за тези, които всячески се опитват да пречат и на банките и на себе си със собственото си поведение.
Лека вечер!
От чалга до чалга разликата е огромна и, Слава Богу, аз нямам идея каква е
Аватар
ianeva
Потребител

Re: Покупка на ипотекиран (от продавача) имот

Мнениеот taen » 12 Фев 2009, 18:34

Първо да се извиня, че минах на "ти" без позволение. Май ми се събра повече работа тези дни, но това, разбира се, не ме извинява. :oops:

Тези сметки, които обсъждаме, мисля че са нож с две остриета. От една страна банките искат кредита да е колкото се може по-обезпечен и да си получават вноските и лихвите в срок и за целия период, както е отпуснат, а от друга съществува реалната опасност, ако откажат предсрочни частични заличавания накрая да не получат нищо, като изпълнение. Опасност, която в тези времена си е напълно реална. А никоя банка няма желание да прибягва до услугите на съдия-изпълнител, въпреки, че твърдят друго.

Започнахме, обаче, да навлизаме в чисто икономически разсъждения, а това, признавам, не ми е стихията.

Само, за да не изгубим съвсем юридическата нишка: След влизане в сила на новия ГПК банките вече не разчитат и избягват ЗЗ 8)
taen
Младши потребител

Предишна

Назад към Имотни казуси