начало

Делото за плагиатство срещу Петър Илиев не тръгна заради Наталия Киселова Делото за плагиатство срещу Петър Илиев не тръгна заради Наталия Киселова

Обезщетение

Казуси за недвижими имоти

Обезщетение

Мнениеот namakak » 23 Май 2009, 21:17

Има решение за обезщетяване на имот в регулация,за който е определено че е нива 4 категория.Има оценка,определена за такава категория ниви.
Трябва ли да се обжалва решението?Ако не;защо?
Аватар
namakak
Потребител

Re: Обезщетение

Мнениеот Гост. » 23 Май 2009, 21:43

:roll: С риск да заприличам на Гошо тъпото, ама малко повече фактология хич няма да е излишна.
Четох три пъти поста ви и не разбирам, какво точно питате с оглед обстоятелствената част на питането- не друго.
Ако е принципно- всяка от страните има "свещенното" :lol: право в законоустановения срок да жали постановеното решение.
Е, да- сочат се и пороците на последното...
Гост.
Старши потребител

Мнениеот namakak » 23 Май 2009, 21:52

Разбира се че не е уточнено.
На един от наследниците оценката му се струва много малка за този имот,който в момента урбанизирана територия.Някога не е бил.Дава се право на обезщетение,не на възстановена собственост.По закон за такива ниви декара е около 800 лева.
Аватар
namakak
Потребител

Мнениеот namakak » 26 Май 2009, 09:39

След като се определя обезщетение по цена определена със закон и всеки разумен наследник не би трябвало да бави излишно с претенции за негови въображаеми оценки от вещи лица,които ОСЗГ винаги ще може да оспори по закон/със съвсем точна оценка за такива имоти по обезщетяване ,а не с невъзстановено право на собственост/,има едно запитване и ще съм благодарна,ако може да ми отговори някой компетентен.
В решението е упоменато:"Лицата,които не са заявили писмено начина на обезщетение в посочените в ППЗСПЗЗ срокове се обезщетяват с поименни компенсационни бонове на основание параграф 29 от ПЗР на ППЗСПЗЗ.
Задавам запитването си възоснова на молба преди да излезе решението от човек ,който е починал и е посочил че наследниците искат именно със земя да бъдат обезщетени.След получаване на решението и ОСЗГ и адвокати споделят мнение,че нетрябва да се заявява отново.Починалия го е заявил,но притеснението ми е,че се изисква в решението на което изтича срока по запитването ми.
Моля посъветвайте ме,вече незнам на кого да вярвам и имам основателна причина да не вярвам на служителите на ОСЗГ,които с години укриваха решението от наследниците.
Аватар
namakak
Потребител

Назад към Имотни казуси