начало

Делото за плагиатство срещу Петър Илиев не тръгна заради Наталия Киселова Делото за плагиатство срещу Петър Илиев не тръгна заради Наталия Киселова

Наследствен имот

Казуси за недвижими имоти

Наследствен имот

Мнениеот bianka_ » 17 Мар 2009, 22:38

Добър ден ,искам да попитам следното:
Баща ми ,лека му пръст почина преди половин година.
Притежавам документ за собственост на земеделски земи на името на моят дядо (бащата на баща ми).Тъй като баща ми за жалост е покойник ,наследници сме ние с майка ми и леля ми-сестра на баща ми.
Леля ми не желае да комуникира с нас относно тези земеделски земи.
Въпросът ми е следният: имаме ли някакво законно право да разделим тези ниви с нея ,за да можем с майка ми да продадем нашият дял?
Предварително благодаря!
bianka_
Нов потребител

Re: Наследствен имот

Мнениеот Гост. » 18 Мар 2009, 01:46

Съдебна делба ви е решението.
Като за начало- идете при адвокат, той ще предприеме нужното.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот the_god_arm » 18 Мар 2009, 12:40

Здравейте господа юристи. Аз съм пожарникар и не съм вещ по въпросите за наследствените имоти и тъи като видях подходяща тема /извинявам се на автора на че се въползвам :wink: / реших да поставя един въпрос, и ще бъда много благодарен ако получа съвет как да постъпя. А именно: [i]миналия месец ми се обажд кмета на моето бивше село и ме пита имам ли против да се продилжи стар път които преминава под моя нива, и с продължението си пътя щял да закачи мъничко от другия край на нивата около 10-20 м2. Аз се съгласих. след 1 седмица минавам покрай имота и виждам че целия път е измесет с 5 метра навътре в нивата в продължение около 150 м, УЖАС. Имота е наследствен на майка ми, всички знаят но никои не й е давал документ за наследство в/у нея. Искам да съдя кмета и ще го направя но незнам каква е процедурата. Благодаря предварително !
the_god_arm
Нов потребител

Мнениеот the_god_arm » 18 Мар 2009, 14:34

:idea: Благодаря за отделеното внимание 8)
the_god_arm
Нов потребител

Назад към Имотни казуси