начало

Делото за плагиатство срещу Петър Илиев не тръгна заради Наталия Киселова Делото за плагиатство срещу Петър Илиев не тръгна заради Наталия Киселова

Запазена част

Казуси за недвижими имоти

Запазена част

Мнениеот kaka_vi » 23 Юни 2009, 11:11

Със съпруга ми имахме апартамент, купихме го по време на брака, а той имаше и къща с двор на село, наследство от родителите му.
Мъжът ми почина преди две години. Беше ми завещал неговата част от апартамента. Имаме син и по една дъщеря от първите ни бракове. Неговата дъщеря заведе дело за намаляване на завещанието. По делото оцениха апартамента на 71 400 лв., а къщата с двора на 16 750 лв.
Разбрах, че и синът ни има право на запазена част от завещанието, но той няма да се възползва от това право. Съдът реши да намали завещанието с 8925 лв. Моят адвокат казваше, че това не е правилно, защото синът ми се отказва да иска запазена част, а в наследството има достатъчно имущество, за да покрие запазената част на дъщерята на съпруга ми. Нейната запазена част била 13112,50 лв., а свободното наследство е 16750. Адвокатът ми обаче се отказа, замина за чужбина със зелена карта и все още нямам друг. Има ли смисъл да търся нов и да водя ново дело за обжалване?
kaka_vi
Нов потребител

Re: Запазена част

Мнениеот sunrise » 23 Юни 2009, 16:21

Първо, може да обжалвате , ако не е изтекъл срока.
Ако правилно съм разбрала, съдът е намалил и с частта на сина Ви, който не е поискал такова намаляване , така ли?
sunrise
Активен потребител

Назад към Имотни казуси